Ethiopian Design

Om

~ Etiopiskt hantverk i kombination med Nordisk design ~

#Sustainability #Fairtrade #Slowfashion 


Varmt Välkomna hit!

Ethiopian Design är ett företag som förenar nytta med nöje. Vårt hjärta slår extra hårt för hög kvalitet och god design i kombination med humanitär verksamhet. Vi tycker också att den afrikanska designen fungerar alldeles utmärkt i kombination med vår svala nordiska stil.  

Köper du en vara från oss får du en handgjord unik produkt av hög kvalitet producerad av duktiga Etiopiska hantverkare. Vi stödjer olika verksamheter och hantverkare, vilket anges under de olika kollektionerna i webshopen. 

Vår tanke är att man som kund ska vara nöjd med både varan, samt känna att man faktiskt kan göra skillnad. Som kund är det inte alltid lätt att veta vilka produkter som har en "schysst" produktion, men vi försöker vara så transpiranta som möjligt. Vår prioritet är i nuläge att stötta Etiopiska hantverkare och ge dem ett rättvist pris för sina varor, så att de har chans till en dräglig tillvaro. En del av producenterna har tidigare levt på gatan, varit barnslavar eller slitit som "vedbärare". 

I dagsläget är det främst sjalar/scarves för kvinnor och män som vi har till försäljning. De går också alldeles utmärkt att använda som tex. duk eller gardin, din fantasi sätter gränserna.En del av sjalarna vävs enbart i ett fåtal exemplar vilket gör dem än mer speciella och risken att du stöter på någon med exakt samma sjal blir minimal!

Gilla gärna vår sida på Facebook och Instagram (jennyranung_ethio).
Via Facebook får ni också information om specialerbjudanden och nedsatta varor, som man sen beställer här i webshopen.

Ethiopian Design är ett religiöst och politiskt oberoende företag. Vill man läsa mer om organisationerna vi stödjer så hittar ni information här: http://www.hceethiopia.org/  och www.hbe.nu , samt googla "Former Women Fuel Wood Carriers Association".


Om mig

Jag som driver Ethiopian Design heter Jenny Ranung och har alltid brunnit för färg, form och Afrika! Efter en rundresa i Etiopien föddes idén till företaget. Så mycket vackert och välgjort hantverk vill man ju förmedla till övriga världen!


Bilder

Bilderna i Norrköpings Industrilandskap är tagna av fotograf Fredrik Schlyter. Ett stort tack till honom och till modellerna; Marie Bergstrand, Cissi Wikström, Karin Lindén och Kristofer Ranung. 

Bilderna på modellerna  Deborah och Hawi är tagna av fotograf  Mikkel Vigholt www.mikkelsview.com
Modell: Kim Brink www.lovebykimb.com

Övriga bilder är mina egna.


Kontakt

Vid frågor eller funderingar, tveka inte utan hör av dig! Det kan röra samarbeten, återförsäljning eller kanske en informationskväll med visning av foton och sjalar…vad vet jag?!

Än så länge finns jag mest på nätet, men har man vägarna förbi Vikbolandet, utanför Norrköping, kan man absolut titta in. 

Maila eller meddela mig via facebook!

 

Varma Hälsningar Jenny